EtusivuTeam TalliProVenla Kiviniemen kuulumisia kuluneelta kaudelta

Venla Kiviniemen kuulumisia kuluneelta kaudelta


Tällä kaudella minulla on ollut kaksi hevosta kisattavana, ja yksi nuori, jolla toivottavasti pääsen vielä loppukaudesta jotkut kisat menemään.

Ykköshevoseni on LRK Brukné, joka on tullut minulle tämän vuoden tammikuussa. ”Bolt” on nuoresta iästään huolimatta rohkea ja osaava estehevonen, ja sen kanssa on mukava valmentautua ja kisata hyvän työmoraalinsa takia.

Boltin kanssa olemme kisanneet kansalliselle tasolle 120cm asti. Kautemme alkoi hienosti Seinäjoelta kun saimme kultaa junioreiden hallialuemestaruuksissa. Olemme kierrelleet kilpailuissa ympäri Suomea, mm. Helsinki (Laakso), Ypäjä, Hangon Sea Horse Week, ja nyt viimeisimpänä Miljoonahevonen Tuurissa.

Miljoonahevosessa  kisasimme jälkimmäisenä viikonloppuna. Kisoihin valmistautuminen alkaa hyvissä ajoin ennen kilpailupäivää. Mietitään minkälaisia treenejä tehdään, ja kuinka paljon ratsastetaan. Yleensä myös hevosen ruokintaan voidaan tuoda juuri ennen kisaa jotain lisää, jolla ne jaksavat rankan kisaviikonlopun läpi. Pääasiassa hevoselle on kuitenkin tärkeää saada rutiininomaisesti ruokinta samoina kellonaikoina, kuin yleensäkin. Käytössämme Vilomixin tuotteista on muun muassa  TalliPro Sport, Sport Mysli, Multieffect ja talvikaudella olemme syöttäneet nivelten hyvinvointia tukemaan Hyaluronihappoa. Käytössä on myös ollut Tallipro AminoPower,TalliPro Rautajauhe vitamiineista BE-vitamiiniliuos ja Yleisvita ADE. Ajoittain olemme tarjonneet hevosille myös kivennäiskiviä. (Heinän teossa käytämme Vilomixin maitohappobakteerivalmisteita)

Varusteet putsataan ja hevonen pestään ja puunataan yleensä viimeistään päivää ennen kisoja. Pesin Boltin edellisellä viikolla, joten karva kiilsi vielä hienosti ;) Aikaisemmin viikolla olimme tekemässä viimeistelytreenin samaisella kentällä, missä kisat pidettiin. Hyppäsimme silloin Teppo Hakalan silmän alla.

Lauantaina koitti kisapäivä, jolloin aloitin 100cm luokalla. Heppa tuntui aika normaalilta, vaikka sinä päivänä kävikin kova myrskytuuli. 100cm luokka alkoi hyvin, mutta toisen vaiheen viimeisellä esteellä tajusin, että olin kokonaan unohtanut esteen numero 12! Ikinä en muista että olisin rataa noin typerästi unohtanut, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Seuraava luokka kisattiin 110cm tasolla, ja halusin totta kai korjata virheeni. Saimme tulokseksi puhtaan radan, johon olen todella tyytyväinen! Joillain ratsukoilla oli ongelmia tuulen kanssa, kun hevoset voivat reagoida siihen eri tavoilla. Minun heppaani se vaikutti niin, että radan alussa huomasin Bruknén mutkittelevan aika paljon. Yhden esteen hyppäsimmekin todella reunasta juuri kyseisen ongelman takia. Olin siis tyytyväinen, vaikka ei sijoituksille päästykään.

Sunnuntaina kisasimme vielä yhden luokan 120cm tasolla. Rata oli vaikea ja hevoseni vielä nuori, joten muutama pudotus tuli alkuradasta. Juuri, kun rata alkoi taas sujumaan ja saimme hyvän menon päälle, Bolt ottaa kolmoissarjan väliin todella yllättävän stopin ja samalla sekunnilla hyppää sivuloikan. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että en kerennyt reagoimaan mitenkään, joten kierähdin sitten hevosen selästä maahan. Onneksi kumpaakaan ei yhtään sattunut ja totta kai minua ärsytti todella paljon, mutta annoin sen hevoselle anteeksi, koska emme olleet ikinä menneet kisoissa niin vaikeaa rataa, eikä myöskään samanlaista kolmoissarjaa. Eli lisää treeniä vaan, niin kyllä se siitä! J Kisojen jälkeen hevonen huollettiin hyvin ja varmistettiin hyvä ruuan ja nesteen saanti, niin kuin koko kisojen ajankin.

Tavoitteenamme tästä eteenpäin on valmentautua hyvin koko talven, (olemme hakeneet B- ja A-valmennusrenkaisiin). Ensi kaudella on tarkoitus kisata junioriluokkia ja nostaa hieman kisakorkeutta. Tällä kaudella on kuitenkin vielä muutamat kisat edessä! J

Viimeisimmässä kisassa Vaasassa voitimme Pohjanmaan juniorimestaruushopean hevosella LRK Brukné.

Venla Kiviniemi