EtusivuTeam TalliProVenla Kiviniemen kuulumisia...

Venla Kiviniemen kuulumisia...


Brukné Hevoset-messuilla 2017 (kuva: Hanna Heinonen)


Hejsan! Talvi treenailtiin kolmen hevosen kanssa kahdessa eri lajissa. Estehevoseni Bruknén kanssa pääsimme keväällä starttaamaan jopa Hevoset-messuilla junioreiden 120cm luokassa ollen neljänsiä! Nuori hevoseni Leonessa P alkaa olla hyvässä iskussa, ja se on tämän kauden aikana päässyt maistamaan jo kisahevosen elämää. Ponini Top Meggan on päässyt uuteen hyvään kotiin tänne Pohjanmaalle. 

Alkukesästä olin ponini ja nuoren hevoseni kanssa Ruotsissa treenimatkalla. Asustelin kolme viikkoa Mantorpissa, Nina ja Sissi Liljan ratsastuskeskuksessa. Tein valmennusten ohella töitä tallilla maksaakseni osan tallipaikoista ja treeneistä. Ponini kanssa voitimme alue-koulukilpailut tällä matkalla huippuprosentein (70%) Helppo A-luokassa! Matka opetti paljon itselleni ja hevosilleni, ja olen mahdollisesti menossa uudestaan Ruotsiin jossain vaiheessa.

Ruotsiin matkustimme laivalla hevosten kanssa. Ainakin nuorelle Leonessalle tämä oli ensimmäinen matkustus laivassa, ja saimmekin jännittää, mitä tulee tapahtumaan. Onneksi hevoset matkustivat kiltisti ja rauhassa, vaikka laivassa jonkin verran melua ja keinumista onkin. Hevoset joivat matkalla melassiveden mukana TalliPron elektrolyyttiä, jotta niillä pysyi suola- ja nestetasapaino kunnossa. Onneksi laivassa pääsi yöllä kerran katsomaan hevosia, ja siellä ne rauhassa söivät heinää ja joivat kaiken mitä tarjottiin.

Ruotsin reissun ajan hevoset söivät kauran lisäksi TalliPron Sport-rehua, joka on jo pitkään ollut hevosillamme mukana ruokinnassa tuomassa lisäpotkua treeniin. Energian lisäksi hevoset saavat Sportista myös hyvin proteiinia. Aloitin hyvissä ajoin ennen matkaa TalliPron MultiEffectin syötön. Se auttoi hevosia pitämään mahan kunnossa koko matkan ajan. Joskus pitkät matkat ja uusi tallipaikka voi tuottaa hevosille stressiä, joka saattaa näkyä syömättömyytenä tai mahan ähkyoireina. Onneksi tämän rehun kanssa ei hevosillani ole ollut mitään ongelmia mahatoiminnassa.

Mukanani oli myös TalliPron hyaluronihappo, jota hevosemme on myös syöneet pidemmän aikaa. Se on pitänyt nivelet hyvässä kunnossa, ja tämän tuotteen teho kyllä näkyy! Varsinkin talvella kylmässä hevosten nivelet saattavat vähän jäykistyä, mutta tämän tuotteen avulla ne ovat pysyneet treeni- ja kisakelpoisina vuoden kylmimpäänkin aikaan. Myös Ruotsissa tiukan kolmen viikon treenissä en huomannut kertaakaan jäykkyyttä kummassakaan hevosessa. 

Estehevoseni Brukné jäi tällä kertaa kotiin kinnerpattiongelmien takia. Ne ovat nyt luutumisvaiheessa, joten hetkeen meitä ei vielä estekisakentillä nähdä. Hevonen on kuitenkin jokapäiväisessä liikutuksessa, joka edesauttaa paranemista, koska helposti kinnerpatti-hevoset jäykistyvät ilman liikuntaa. Tämän hevosen apuna on ollut myös tehokas Hyaluronihappo, joka on pitänyt tamman liikuntakykyisenä. Brukné syö myös TalliPron Hivetiiniä, jotta kaviot ei lohkeilisi ja karva pysyisi hyvässä kunnossa. Tämänkin tuotteen toimivuus on testattu, hevonen on syönyt viime syksystä tähän päivään saakka Hivetiiniä, ja yhtäkään kenkää ei tänä kesänä ole tippunut! 

Kesä jatkuu loppuun saakka hevosten kanssa päivät pitkät. Mukaan mahtuu monet valmennukset ja muutamat kisat. 

Heinäntuoksuista loppukesää kaikille!

Venla Kiviniemi

Leonessa koulukilpailuissa Suomessa (kuva: Minna Etelämäki)