EtusivuTeam TalliProTutkittu puskurointivaikutus hevosen mahahappoihin!

Tutkittu puskurointivaikutus hevosen mahahappoihin!

Vilomix Finland Oy teki tieteellisen tutkimuksen TalliPro Activen ja MultiEffectin puskurointikyvystä hevosen mahanesteeseen ja mahanesteessä muodostuviin aineenvaihduntatuotteisiin. Tutkimus tehtiin yhteistyössä ranskalaisen Lab To Fieldin kanssa.

Tutkimus suoritettiin Ranskassa Dijonin yliopiston yhteydessä helmikuussa 2017. Tutkimukseen osallistuneet ranskalaiset ravihevoset ruokittiin tärkkelyspitoisella rehustuksella ja niiltä kerättiin mahanestettä tunti ruokinnan jälkeen. Koeryhmiä oli kolme: kontrolliryhmä, TalliPro Active lisättynä rehustukseen ja TalliPro Active ja MultiEffect lisättynä rehustukseen.

Tutkimustulosten perusteella TalliPro Active ja MultiEffect puskuroivat tehokaasti hevosen mahahappoja. TalliPro Activen ja MultiEffectin käytöllä voidaan vähentää haitallista suolahapon aiheuttamaa pH:n laskua hevosen mahanesteessä. Vähentynyt maitohapon muodostuminen viittaa vaikutukseen amylolyyttisten mikrobien toiminnassa. Maitohapon imeytyminen mahalaukusta on hyvin vähäistä ja se kulkeutuu pääosin ruoansulatuskanavassa eteenpäin ohutsuoleen ja umpi-paksusuoleen. Maitohapon vähentymisellä oletettavasti on positiivinen vaikutus myös umpi-paksusuolen mikrobistolle.

Lue lisää tutkimustuloksista oheisesta esitteestä

TalliPro Tutkittua tietoa hevosesi hyvinvointiin flyer.pdf (1.0 mt)