EtusivuTeam TalliProTähti-Tinon tähtihetket

15.7.2013

Tähti-Tinon tähtihetket

Hiven Oy:n alue-edustaja Paavo Lapin suomenhevonen Tähti-Tino on voittanut tänä kesä jo kolme 75-lähtöä peräkkäin. Tähti-Tino on Paavon oma kasvatti jo toisessa polvessa. Tähti-Tinon emänemä Vilkkuva oli Paavon ensimmäinen oma hevonen ja hän hankki sen kotikylältään 16-vuotiaana. Se osoittautuikin onnistuneeksi ostokseksi. Vilkkuvalla on 8 jälkeläistä ja myös Tähti-Tinon emällä Kihin Sallalla on 8 jälkeläistä, jotka kaikki ovat Paavon kasvatteja. Paavolla on pieni talli kotipihalla ja hän valmentaa hevosia harrastuksenaan.

Paavo on valmentanut ja ajanut kilpailuissa Tähti-Tinoa aina itse. Kesäisin Tähti-Tino saa olla aamuisin pari tuntia laitumella ja muun ajan katoksellisessa tarhassa. Tässä tarhassa Tähti-Tino onkin suurimman osan vuodesta yötä päivää. Kesäisin kilpailukaudella valmennus on hyvin kevyttä. Pidemmillä starttiväleillä tehdään rauhallisia vetoja ja talvisin ajellaan pitkiä rauhallisia lenkkejä joko reellä lumessa tai vastuskärryillä. Rehustuksena Tähti-Tinolla on hyvän säilöheinän lisäksi TalliPro Active ja kaura sekä pellavaa ja elektrolyyttejä. Tarvittaessa Tähti-Tino saa välillä vitamiinilisää.

Seuraava startti Tähti-Tinolla on Kuninkuusravien yhteydessä Kuopiossa Kohti kultaa -divisioonan finaali. Onnea ja menestystä koitokseen!