EtusivuTeam TalliProRavikuninkuus kotona!

 


25.7.2012

Ravikuninkuus kotona!

Jees! Unelmat toteutuivat viikonvaihteessa Mikkelissä ja Erikasson nousi Ravikuninkaan istuimelle. Haave on tuntunut jo karkaavan ulottumattomiin mutta Mikkeli muutti vielä kaiken. Vanha ori vertyi ja teki joka osalähdössä luotettavat juoksut ja sekä luokallaan että luotettavuudellaan oli yhteiskilpailun selvä ykkönen.

Tunnelmat ennen reissua olivat varovaisen toiveikkaat. Bella valmensi viime ajat ennen h-hetkeä oria poikkeuksellisen varovasti ja tarkoituksena oli valmistella ori kilpailuun mahdollisimman notkeana suorituskyvyn kustannuksellakin. Viimeistelystartti reilu viikkoa ennen Mikkeliä Seinäjoella antoi lisää uskoa kun ori kiri loppua hyvin ja hävisi vain Turon Myrskylle, voittaen kuitenkin Pihlajan Aaronin. Sen jälkeen valmistautuminen sujuikin lähinnä Bellan uittaessa ja hoitaessa tulevaa Kuningasta.

Lähtölistojen ilmestyessä nousi tyytyväisyys kun lähtöpaikat olivat molemmilla avausmatkoilla mieluiset.

Lauantaina Erkki oli rauhallisessa lämmitysajossa hieman jäykän oloinen mutta vertyi hyvin startin lähestyessä. Alkoi tuntua että tässä voi vielä käydä miten vaan, kun kaikki tuurit vain jatkuisivat. Kilpailu meni loistavasti ja tuloksena oli toinen sija samalla ajalla voittaneen Turon Myrskyn kanssa. Bella huolsi oria kaikin konstein, Veijo hieroi ja Kaitsu tarkasti vielä kengityksen. Minulla oli helpoin osa, nukkua hyvät yöunet. Vai oliko se helpoin?

Sunnuntaina jännityksellä lämmittämään. Onko Erkki vielä kilpailuvireessä? Kyllä! Verryttely sujui paremmin kuin lauantaina ja kaikki tuntuu jatkuvan iloisissa merkeissä. Maili sujuu hyvin ja ori tulee kärjen takana voimissaan maaliin kolmantena. Ratkaisumatkalle kokonaiskilpailussa toisena vain 0,2 sekunttia johtavasta. Bella pitää Erkkiä kevyessä liikkeessä ja palauttelee koko lähtöjen välisen ajan ja käyn vielä parikymmentä minuuttia ennen starttia ajamassa kierroksen radalla ja varmistamassa että Erkki vielä pystyy lähtemään viimeiseen taistoon. Esittelyyn mennessä kannustus yleisön puolelta on raikuvaa. Tuntuu että koko raviyleisö toivoo vanhan Erkin parasta. Ja kaikki toteutuu kuin elokuvissa. Ori puree kuolainta ja kamppailee kolmantena maaliin selvästi ennen pahimpia haastajiaan. Riemulla ei ole rajaa. Tuottaa suuria vaikeuksia pidätellä tunteita. Voittajaseremonioissa on kelpo patsastella, ori käyttäytyy kuin viilipytty, sen vieressä tuntee olonsa ylpeäksi. Hieno hetki!

Paljon jo maanantain puolella Erkin saapuessa kotitalliin on vielä Varjotallilla kuhinaa. Erkin vankimmat kannattajat ovat saapuneet ottamaan Ravikuninkaan kotiin juhlan merkeissä. Sankari on kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vai tiesiköhän se mitä oli tehnyt?

Erikassonin Ravikuninkuutta juhlitaan Metsämäessä 3.8. Tervetuloa!


Harri