EtusivuTeam TalliProMinna Kauppinen
27.9.2012

 

 

Kilpakouluratsastaja, valmentaja, ratsastuksenopettaja Minna Kauppinen pitää 12 hevosen valmennus/myyntitallia kotitilallaan Turun Tortinmäessä. Työn kuvaan kuuluu omien sekä asiakkaiden hevosten koulutus, ratsutus sekä kilpailutus sekä hevoskauppa myyntitoimeksiannoilla. Lisäksi kaikentasoisten ratsukoiden valmennus ympäri Suomen.

Omia kilpahevosia on tällä hetkellä 3kpl. Berlioz “Pertti” kilpailee vaikeissa kouluratsastusluokissa, May Carnagie “Nakke” on siirtymässä helpoista- vaativiin luokkiin, Rumba de Quadrille vasta aloittel ee kilpauraansa helpoissa luokissa.

Näin syksyllä kun kilpailukausi lähenee loppuaan on aika arvioida kulunutta kautta. Kaiken kaikkiaan kausi on sujunut hyvin:

Berlioz, vanha herra 18-vuotta on saanut kilpailla terveenä edelleen. Kauden kohokohtana Vaasan kansallisten kilpailuiden pääluokan, vaativa A:n voitto. Haastavinta sen pidossa on saada vilkas orihevonen säilyttämään riittävä lihasmassa. Kauran, Basicin ja Sportmyslin lisäksi aloin syöttämääm sille Omega Oil mixiä. Se tuntuu toimivan hyvin!

Suurin ilon aihe tällä kaudella on ollut May Carnagie “Nakke”. Se alkaa pikku hiljaa lunastaa siihen kohdistuneita odotuksia. Suuren, energisen, isosti liikkuvan ruunan ongelmat ovat olleet lähinnä psyykkisiä. Sen on ollut vaikea keskittyä kilpailutilanteissa, mikä näkyy suorituksen jännittyneisyytenä sekä epätasaisuutena. Laatuahan siitä ei ole koskaan puuttunut Viimeisistä viidestä startistaan se on voittanut kolme, ollut kerran toinen ja kerran kolmas! Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Nyt vaan treenataan koko talvi ahkerasti niin ensikaudella päästään vaativiin luokkiin. Rumba de Quadrille on päässyt vihdoin aloittamaan kisauransa. Sen kanssa olen halunnut edetä hitaasti koska se kasvoi tosi pitkään. Toivottavasti se on nyt saavuttanut lopullisen kokonsa ( 175cm ). Sen suoritukset ovat olleet epätasaisia, numeroita 0-8, mikä on tyypillistä uran alkuvaiheessa. Positiivista on ollut hyvät numerot onnistumisista. Lisää vaan ratoja alle, niin eiköhän se siitä...