EtusivuTeam TalliProMiina Mässelin kuulumisia

Miina Mässelin kuulumisia

Kesäloma koulusta on jo pitkällä ja olemme siskoni Lotta Mässelin kanssa treenanneet kovasti ponejamme. Ensimmäisessä yhteisessä startissamme Loviisan poniraveissa otimme kaksoisvoiton. Minulla oli jo 11v siitostammamme Gervalds Brawina 1263SH, joka jäi viime kesänä tyhjäksi ja ajattelimme kokeilla onko siitä myös kilpaponiksi ja olihan siitä kun heti tuli voitto kotiin ponin ensimmäisessä lähdössä. Brawina on myös Aarteen Amfibin emä, jolla voitin keväällä kaksi kertaa. 

Lotalla oli 4v. kasvattimme Aarteen Kleopatra 1234SH joka oli myös ekassa startissaan. Tällä kokoonpanolla suuntasimme myös Suur-Hollola päivänä Lahteen ja jouduimme tyytymään kakkos ja kolmossijaan, minun ollessa toinen ja Lotan kolmas. 

Numerot ponien nimen perässä tarkoittaa kantakirja numeroa, sillä haluamme että myös raviponeillamme on rakenne kohdillaan. Brawina palkittiin viime syksynä I-palkinnolla kantakirjaan ja se onkin jo tehnyt neljä hienoa varsaa. Se sai ravista 9 ja sillä onkin niin lennokkaat liikkeet, että tänä vuonna emme sitä edes astuta, vaan se jatkaa hyvin alkanutta raviuraansa toistaiseksi. 

Minun oma ponini Aarteen Mini sai ensimmäisen omakasvattamani varsan kesäkuussa ja nimesin sen Aarteen Mimmiksi. Minillekin laitettiin jo kengät jalkaan ja alan sitä hyvissä ajoin treenaamaan, että se on huippukunnossa, kun puolen vuoden päästä pääsen sillä taas starttamaan. Toivottavasti varsominen helpotti Minin ongelmia kiiman aikaan ja jatkossa se ei laukkailisi niin pahasti lähdössä. 

Meille on syntynyt tänä kesänä 9 varsaa ja melkein kaikki tammat alkavat olla jo kantavia. Annamme niille E-seleeni 7000 heti varsomisen jälkeen niin ne tulevat hyvin kiimaan ja jäävät tiineeksi. 

Tähtäimessä tänä vuonna on vielä ainakin Lahden, Kouvolan, Mikkelin ja Jyväskylän poniravit, sekä Härmän ponikunkkarit joihin suuntaamme auto ja koppi täynnä poneja. 

terkuin Miina


Kuva Loviisan poniraveista Kaksoisvoittajat Miina ja Lotta Mässeli, ponit Gervalds Brawina 1263SH ja Aarteen Kleopatra 1234SH, sekä äitimme Taina Lehtinen (kuva Milla Larsson)