EtusivuTeam TalliPro Maria Möller: Jo kolme sukupolvea FWB hevosia Vilomix Finland Oy:n rehuilla

MARIA MÖLLER: JO KOLME SUKUPOLVEA

FWB HEVOSIA VILOMIX FINLAND OY:N REHUILLA
Kenttäratsastuksen ammattivalmentaja ja hevoskasvattaja Maria Möller toimi 16 vuotta ammattiopettajana Kemiön Brusabyn oppilaitoksessa. Hiven Oy:n tuotteet kuuluivat tärkeänä osana Kemiön hevosten ruokintaan. Maria Möller piti tärkeänä, että oppilaat tuntevat rehut ja niiden ainesosat ja oppivat yhdistelemään niitä oikein huomioiden erilaisessa käyttötarkoituksessa ja kasvuvaiheissa olevien hevosten tarpeet. Sama ruokintakonsepti pysyi käytössä, kun hän siirtyi Irjalaan kasvattamaan omia hevosia. Irjalassa on hoidossa myös muiden omistamia tammoja ja varsoja. Vilomixin rehut ovat käytössä myös Brusabyssä edelleenkin.

Ruokinnan pohjana on ollut vitaminoimaton hivenainekelaatteja sisältävä kivennäinen, jota täydennetään ruokintakalkilla hevosen tarpeen ja ruokinnassa käytettävän kauramäärän mukaan. Näin sama kivennäinen sopii erinomaisesti varsoille, nuorille hevosille, kantaville tammoille, opetushevosille ja kilpahevosille. Kivennäis- ja hivenainepitoisuudet on optimoitu täydentämään oikeissa suhteissa suomalaista karkearehua. Tämä kivennäinen on nyt tuotu mukaan myös TalliPro sarjaan nimellä TalliPro Mineraali. Vitamiinien tarve täytetään päivittäisellä annoksella TalliPro BE-vitamiinia ja viikoittaisella ADEK-vitamiinilla. Näin myös vitamiinien annostelu on mahdollista mukauttaa yksilöllisesti tarpeen mukaan. Lisäksi Maria Möllerin hevosten rehustuksessa käytetään Tallipro Elektrolyyttiä varmistamaan hevosten riittävä vedenjuonti helteellä. Rehujen lisäksi tallissa on ollut käytössä antiseptinen voide Hivesan, joka on tehonnut erinomaisesti erilaisiin ihon ongelmiin.

Heinän laadulla on iso merkitys hevosten ruokinnassa. Maria Möller käyttää säilöheinän (kuiva-aine noin 60 %) valmistukseen Biotal Biostable maitohappobakteerivalmistetta, joka on osoittautunut tehokkaaksi ehkäisemään paalin jälkilämpenemistä. Rehu on säilynyt pidempään laadukkaana paalin avaamisen jälkeen. Vilomix Finland Oy:n tuotteet toimitetaan kotitallille veloituksetta ja tämä on ollut suuri etu ja ajansäästö.