EtusivuTeam TalliProKuumin kausi takana

12.10.2012

Kuumin kausi takana

Ravivuoden kohokohdat alkavat olla tältä kaudelta takanapäin mutta kova kilpailuruljanssi jatkuu arkisimmissa merkeissä. Oman tallin hevoset ovat ottaneet voittoja arkiraveissa kiitettävään tahtiin mutta todelliset täysosumat suurkilpailuissa ovat kiertäneet. Kovimmat odotukset kohdistin tänä kesänä Ribaudeen ja Hugo Terminaaliin mutta loukkaantuminen pilasi Ribauden kauden sen ollessa nousemassa huippuvireeseen ja Hugo Terminal ei ollut Derbyn aikaan siinä kunnossa kuin muutama kuukausi aikaisemmin. Molemmat ovat nyt olleet perustreenissä ja veikkaan että menestystä on vielä tulossa...

Näin syysaikaan hevosten suoritukset heittelevät rajusti. Rehunmuutokset, kulkutaudit, valmennusolosuhteiden muutokset ja tarhatilojen vaihtelevat olosuhteet tekevät osansa hevosten elämässä. Ravivalmentajan tehtävä on sitten minimoida kaikki muutokset mahdollisuuksien mukaan. Korsirehussa siirryimme syyskuussa kuluvan vuoden satoon ja se sujui ongelmitta. Kuluvan vuoden kauraa aletaan meillä syöttää vasta vuodenvaihteessa. Olen vakuuttunut että luotettavat rehuntoimittajat ovat perusjalka menestyvässä ravitallissa. Metsämäen raviradalla olosuhteet valmentaa ovat mainiot, jos vain on tottunut sateeseen. Tarhatilat ovat olleet kovilla kun vettä on riittänyt.

Kuivikepuolella ennustetaan murheita. Tallimme kuivitetaan turpeella ja sateinen kesä on haitannut turpeen nostamista. Tallin varastot ovat nyt täynnä mutta ne eivät kestä kevääseen. Ei kai auta kuin seurata tilannetta ja alkaa suunnitella vaihtoehtoista ratkaisua jos turvetta ei ole saatavilla.

Ravitallin arki jatkuu täällä tiukalla tahdilla. Haaveet suurkilpailuvoitoista on vain jo siirretty ensi kauteen. Ei menestys jää ainakaan motivaatiosta kiinni. Sen verran innolla on meidän tallin nuori ja työteliäs henkilökunta liikkeellä. Tässä on jo vanha kehäkettukin ihmeissään.

Hyvää syksyä

Harri