EtusivuTeam TalliProKuninkaalliset eväät

22.1.2013

Kuninkaalliset eväät

Ravikuningas Erikasson siirtyi TalliPro Activen syöjäksi heti tuotteen tultua markkinoille vuoden 2011 lopulla. Valmentaja Bella Varjonen kommentoi rehua näin: ”Erikassonin maha on pysynyt Activea käytettäessä erinomaisessa kunnossa. Aikaisemmin ongelmana oli stressimaha, joka näkyi lannan löysyytenä kilpailupaikoilla. Nivelpiikityksiäkään ei ole nyt tarvittu”.

Activen salaisuus on sen sisältämä merileväkalkki ja MSM. Merileväkalkilla (Lithothamium Calcareum) onkin erinomainen puskurointiteho mahahappoihin; TV:stä tutun Rennie –mainoksen mukaisesti se ”muuttaa hapot vedeksi ja tekee mahasta onnellisemman”. Mahalaukussa tapahtuu kemiallinen reaktio, jossa kalsiumkarbonaatti ja suolahappo reagoivat ja lopputuotteena muodostuu vettä ja kalsiumkloridia.  MSM taas on monelle tuttu sen hyödyllisistä ominaisuuksista nivelille ja lihaksistolle.

Kilpailukaudella Erikassonin rehustus koostui reilusta annoksesta hyvälaatuista säilöheinää, 4 litrasta kauraa ja 1 litrasta TalliPro Activea. Tällä hetkellä 14-vuotias kuningas tekee peruskuntotreeniä 4 kertaa viikossa, joka koostuu lumihankityöstä ja jarrukärryvalmennuksesta. Peruskuntokaudella riittää hieman pienempi rehumäärä: kaura-annos on pudonnut 2 litraan ja Activea ori saa edelleen 1 litran.

Jos kaikki menee hyvin, näemme Erikassonin taas radoilla kevään koittaessa. Sitä me kaikki toivomme!