EtusivuTeam TalliProFWB-kasvatusta jo neljännessä polvessa

20.9.2013

FWB-kasvatusta jo neljännessä polvessa!

Eurajoella asuvan FWB-kasvattajan Teija Varjosen syksyyn kuuluu hyvää. Tänä kesänä on syntynyt kolme hienoa varsaa:  tammavarsat  Ad Astra, i. L'Espoir, e. Aranda ja Fleur Delacour, i. Diarado, e. Fanny Face sekä omaa kasvatusta jo neljännessä polvessa edustava orivarsa Strauss, i. San Amour, e. Ferrara. Ferrara (s. 2009) onkin tuttu Hiven Oy:n TalliPro tuoteoppaan kannesta parin vuoden takaa, jossa se poseerasi emänsä Furian (s. 2005) kanssa. Furian emä taas on Fabienne (s. 2001), joka on jälkeläistensä perusteella A-palkitun kantatamma Fanny Timen jälkeläinen. Fanny Time ehti varsoa kaikkiaan kunnioitettavat 7 varsaa, joiden joukossa on myös jalostukseen hyväksytty ori Royalist.

Tämän kesän pikkutammat näyttäisivät edustavan hienosti omaa lajiaan: Ad Astra on ilmetty kouluhevosen alku ja Fleur Delacour on perinnyt isältään kevyen laukan ja hienon rakenteen. Ryhdikkäästä ja liikkuvasta Ferraran orivarsasta taas taitaa kuoriutua varsakarvan alta musta komea nuorukainen.

Vanhemmista kasvateista Dovizioso (s. 2004) saavutti loppukaudesta hienoja tuloksia uuden junioriratsastajansa kanssa. Heidän yhteistyönsä alkoi vasta heinäkuussa, mutta he olivat jo mukana voittamassa joukkuealuemestaruuden kouluratsastuksessa. Myös kaksi muuta kasvattia sai kesän aikana uuden vastuuntuntoisen kodin.

Ensi kesänä kasvatustoiminta saa taas jatkoa: kaksi tammaa on tiineenä. Ensivuoden varsojen isäoreiksi on valittu L'Espoir ja Royalist. Varsoja odotetaan syntyväksi touko-kesäkuussa.