FramsidaTeam TalliProTravsäsongen är i full fart
2.5.2012

Travsäsongen är i full fart

Travvintern är förbi och en stor utmaning i övertagandet av V-spelen har börjat i ett positivt tecken. T-65 och T-75 –spelens popularitet har hela tiden utvecklats trots att det vid årsskiftet hos hästmännen levde en rädsla om en anan riktning. De nya travförsändelsetiderna i TV:n har också varit en framgång och kanske har de fört med sig ny publik till travbanorna. Med spänning väntar vi på sommarens storevenemang – Finlandia-Ajo -turen och några andra stortävlingar har varit lyckade.

Hästarna i vårt eget stall har hittat en god vårkondition. Vinster har kommit med jämna mellanrum, men ännu har vi råd att förbättra. De äldre starthästarna har förvalta sitt pund väl, bl.a. Angeles Stara har fortsatt sin goda utveckling. I Hugo Terminal finns det potential till stortävlingar inom 4-års årsklass ifall hälsan och toppformen räcker till. Ribaude har gjort lysande trav, även om en verklig framgång ännu inte skett under denna period. Om hingsten får vara frisk, litar jag på den såsom Tori-Matti litar på Porin Ässät.

Ett nummer för sig är Erikasson. I höstas höll jag på att mista hoppet om Erikassons retur på grund av dess åtskilliga skadeolyckor, men till all tur är Bella inte den typ som ger upp utan hon har orkat jobba med hingsten trots alla bekymmer. Det sägs att kattorna har nio liv men Erkki verkar ha två mera, då det ser ut att den kommer att ge färg på toppen av finsk hästarna. Det skulle vara min dröm för den kommande travsommaren.

Med hälsning, Harri