EtusivuN-xt kompleksilannoitteet

N-xt lannoitteet

N-xt Fertilizers on laaja korkealaatuinen uuden sukupolven lannoitesarja. Lannoitesarja sisältää nestemäiset sijoituslannoituksena tai sumutteena levitettävät N-, NP- ja NPK-lannoitteet nurmelle ja viljalle sekä lehtilannoitteet. N-xt lannoitteet ylläpitävät maan hedelmällisyyttä ja maanrakenteen hyviä fysiologisia ominaisuuksia, kuten partikkelikokoa, rakennetta ja oikeaa pH-arvoa. N-xt lannoitteilla ravinteet sijoittuvat sinne missä niitä tarvitaan eli kasvien juurille.

Next-lannoitteissa ravinteet on yhdistettynä komplekseiksi yhdisteiksi, joissa halutut ravinteet on yhdistetty käyttäen hyödyksi plus- ja miinus-varauksia. Tämä kompleksi estää ravinteiden hallitsematonta pidättymistä maahan, mikä on perinteisten ravinnesuoloihin pohjautuvien lannoitteiden ongelmana. Kun perinteisten lannoitteiden suolat reagoivat maassa olevien muiden alkuaineiden kanssa, syntyy kasveille käyttökelvottomia yhdisteitä ja osa ravinteista muuttuu kasveille käyttökelvottomaan muotoon.

Nyt seleeniä myös N-xt lannoitteissa!

15.4.2013  voimaan tulleen lakiasetuksen mukaan seleenin lisääminen myös  nestemäisiin lannoitteisiin on sallittua. Seleenin maksimimäärä  nestemäisissä lannoitteissa on 0,0015 % kokonaispainosta. Nestemäisenä  lannoitteena seleeniä voidaan lisätä maan kautta levitettynä enintään 10  grammaa hehtaarille sekä lehtilannoituksena enintään 4 grammaa  hehtaarille kasvukaudessa. N-xt –sarjaan kuuluu seleenipitoiset  lannoitteet sekä nurmelle että viljalle.

N-xt lannoitteet sisältävät typpeä ammoniumtyppenä (NH4+), jonka kasvi käyttää aktiivisesti. Ammoniumtyppi muutetaan juuristossa heti imeytymisen jälkeen amiditypeksi (NH2+). Amidityppi on erittäin hyvin kasvin hyväksikäytettävissä. Kun kasvi muodostaa ammoniumtypestä amidityppeä ja edelleen aminohappoja, vapautuu samalla energiaa maaperään. Tämä vapautuva energia parantaa maanlämpötaloutta. Kasviin ei kerry nitraattityppeä, mikä näkyy säilörehun ja laidunnurmen parempana maittavuutena ja karjan terveydessä. Yhdistelmänä käytettävä fosfori on myös tehokkaammin kasvien hyväksikäytettävissä ja huuhtoutuminen vesistöihin vähenee. Paremmasta hyötysuhteesta johtuen käytettävää typen määrää voi laskea 20 % ja fosforin määrää jopa 30-40 % satomäärien kärsimättä. Oikea lannoitevalinta parantaa merkittävästi myös sadon laatua.

N-xt Ohje avomaan vihanneksille.pdf (273.4 kt)

N-xt Ohje FertiVital.pdf (339.7 kt)

N-xt Ohje lehtilannoitteet.pdf (170.3 kt)

N-xt, ohje nurmelle.pdf (533.6 kt)

N-xt Ohje perunoille.pdf (308.5 kt)

N-xt Ohje viljakasveille.pdf (340.8 kt)

Tutustu lannoitevalikoimaamme