EtusivuAsiakaslehtiErikoisrehut tuovat terveyttä tulevaisuudessakin

Erikoisrehut tuovat terveyttä tulevaisuudessakin

Vilomix Finland Oy:n pitkäjänteisestä tuotekehityksestä vastaa parhaillaan äitiyslomaa pitävä Satu Yrjänen. Kysyimme Sadulta muutaman kysymyksen tuotekehittäjän työhön liittyen.

Miten olet päätynyt tuotekehittäjäksi?

– Ensimmäinen kesätyöni oli Suomen Rehulla tuotekehityksen avustajana erikoisrehujen ja nautarehujen parissa. Työ herätti kiinnostukseni rehujen valmistukseen ja haaveen ammatista rehujen parissa. Hiven Oy:llä työhistoriani alkoi vuonna 1998, jolloin olin kesätöissä tuotekehityksen apuna ja myöhemmin mukana projekteissa, kuten TalliPro:n kehittämisessä. Vastaavana tuotekehittäjänä olen työskennellyt vuodesta 2006 lähtien.

Miten tilojen kasvu näkyy tuotekehittäjän arjessa?

– Ruokintalaitteiden kehittymisessä on pysyttävä mukana, jotta tuotteille löytyy oikeat pakkauskoot ja annostelumahdollisuudet. Sika- ja nautatiloille on pystyttävä tarjoamaan monipuolisia ruokintaratkaisuja, joita voidaan käyttää tilaseoksissa sekä lypsyrobotilla.

Millaiset tuotteet ovat Vilomixin tuotevalikoimassa tulevaisuudessa?

– Tavoitteena on, että Vilomix Finland Oy jatkaa monipuolista   erikoisrehujen tarjoamista, kuten nytkin. Tulevaisuuden tuotteet kehitetään vastaamaan entistä  paremmin vaativien korkeatuottoisten eläinten tarpeita.

Jos voisit keksiä markkinat valloittavan rehun ja sinulla olisi rajattomat resurssit,   mihin tämä keksintö liittyisi?

– Kehittäisin rehun, joka pitää kaikki eläimet terveinä. Eläinten hyvinvointi on kuitenkin eniten sydäntäni lähellä.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

– Vapaa-aika kuluu oman kouluratsuni kanssa. Tavoitteena on päästä kilpailemaan vaativiin luokkiin.  Muita harrastuksiani ovat muun muassa käsityöt ja keramiikka.

 

Teksti: Milla Frantzi