EtusivuAjankohtaistaLehdistötiedote 30.10.2020 Suomen Nestelannoite Oy aloittaa valmistuksen Kauhavalla

Suomen Nestelannoite Oy aloittaa valmistuksen Kauhavalla

Suomen Nestelannoite Oy, joka maahantuo ja markkinoi N-xt -tuotenimellä nestemäisiä kompleksilannoitteita, aloittaa lannoitevalmistuksen Kauhavan Ylihärmään valmistuneessa tuotantolaitoksessa. Lannoitteiden valmistus tapahtuu lisenssivalmistuksena hollantilaisen HealthySoil B.V:n ( entinen N xt Fertilizers B.V.)  N-xt tuotenimellä.

N-xt kompleksilannoitteissa halutut ravinteet on yhdistetty käyttäen hyödyksi plus ja miinusvarauksia. Lannoitteen erityinen rakenne estää ravinteiden hallitsematonta pidättymistä maahan, mikä on perinteisten ravinnesuoloihin pohjautuvien lannoitteiden ongelmana. N-xt lannoitteen typpi on amidi-muodossa, jonka kasvi voi käyttää suoraan tai amidin muuttua ammonium muotoon. Maahan levitettynä peruslannoitteena se säilyy pitkään kasvin saatavilla, eikä aiheuta vesistökuormaa.  Nxt lannoitteen pääraaka aine urea on hiilijalanjäljeltään luonnostaan pieni.

N-xt lannoitteista on käyttökokemusta jo kymmenen vuoden ajalta Suomen viljelyolosuhteissa. Nurmirehun tuotannossa N-xt lannoitteet ovat lisänneet kuiva- ainesatoa ja parantaneet rehunruokinnallista laatua. Erikoiskasvien viljelyssä saavutetaan erityisesti laadullisia hyötyjä. N-xt lannoitteita voidaan käyttää myös viljoilla laatuominaisuuksien parantamiseksi.

Tulevalle satokaudelle valmistautuminen on viimeistelyvaiheessa. Tuotannon tekninen valmius ja lupa asiat ovat kunnossa. Valmistusprosessia optimoidaan vielä loppuvuoden aikana ja varsinaiseen tuotantoon siirrytään vuodenvaihteen jälkeen. N-xt lannoitteiden ennakkomyyntikausi on parhaillaankäynnissä yhteistyössä Vilomix Finland Oy:n kanssa.

Lisätietoja:

Rami Lilja, Suomen Nestelannoite Oy, +358 40 7264438, rami@suomennestelannoite.fi

Mikko Anttila, toimitusjohtaja, Vilomix Finland Oy, +358 50 521 4011, mikko.anttila@vilomix.fi

Lehdistötiedote_Suomen Nestelannoite 30.10.2020.pdf (51.3 kt)