EtusivuAjankohtaistaHiven Oy:ltä uusi bolussarja lehmien hivenaineruokintaan

Hiven Oy:ltä uusi bolussarja lehmien hivenaineruokintaan

TIEDOTE KoneAgriassa 24.10.2012

Hiven Oy tuo markkinoille uudenlaisen työtä säästävän ja edullisen ratkaisun nautakarjan hivenaineruokintaan. Uudet pitkävaikutteiset bolukset varmistavat sen, että kaikki eläimet saavat juuri toivotun määrän hivenaineita vain kaksi kertaa vuodessa tapahtuvalla annostelulla. Bolus vapauttaa hivenaineita hitaasti ja tasaisesti kuuden kuukauden ajan. Kun hivenaineiden vapautuminen tapahtuu tasaisesti verkkomahassa, on myös niiden hyväksikäyttö ja imeytyminen tehokasta.  Boluksilla voidaan varmistaa hivenaineiden saanti silloinkin, kun eläimen syöntihalukkuus on esimerkiksi sairauden vuoksi laskenut. Pitkävaikutteiseen bolussarjaan kuuluvat LACTAmax lypsykaudella, DRYmax umpeenlaitettaessa ja JUNIORix nuorkarjalle. Nämä hivenainebolukset sisältävät sopivassa suhteessa kuparia, sinkkiä, mangaania, kobolttia, jodia ja seleeniä.

Bolussarja sisältää myös pitkäkestoisen magnesiumboluksen laidunhalvausriskin vähentämiseen. MAGNImax annetaan lehmälle laidunkauden alkaessa ja se vapauttaa magnesiumia tasaisesti joka päivä yhden kuukauden ajan. Käsittelyn voi tarvittaessa uusia kuukauden kuluttua.  

Nopeavaikutteinen CALCImax sisältää runsaasti kalsiumia poikimahalvausriskin vähentämiseen. CALCImax sisältää kalsiumin lisäksi myös kalsiumin hyväksikäyttöön vaikuttavaa D-vitamiinia. Vain kaksi annostelukertaa riittää vähentämään poikimahalvausriskiä.

Bolukset on helppo annostella erillisellä bolusannostelijalla suoraan lehmän suuhun.

Bolussarja lanseerataan KoneAgriassa ja  uutuuksiin voi tutustua osastollamme D110. Tervetuloa! Tuotteet ovat saatavana Hiven Oy:n alue-edustajilta koko Suomessa. Edustajien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.hiven.fi/edustajat

Lisätietoja:

http://www.hiven.fi/bolus-tuotteet